ҚЫЗМЕТ КӨРСЕТУ НАРЫҒЫ ЖƏНЕ ОНЫҢ ЕСЕП ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ

Авторлар

  • Мангибаева Дина Джаксиликовна Есенов университеті, Ақтау, Қазақстан Автор

Кілт сөздер:

қоғамдық тамақтандыру, қызмет көрсету, тамақтандыру, тұтынушылық, есеп, бақылау, өндіру, тасымалдау, калькуляциялау, өзіндік құн

Аңдатпа

Мақалада тапсырыс берушінің сұранысы бойынша компания қызметкерлеріне қызметтердің толық кешенін ұсына отырып, қоғамдық тамақтандыру 
қызметтерінің бірінде бухгалтерлік есепті ұйымдастыру қарастырылады. Тағамдық қызмет көрсету саласы жоғары сұранысқа ие жəне Ковид-19 пандемиясынан туындаған бəсекелестік пен ауыр əлеуметтік-экономикалық əсерлер жағдайында дамуын жалғастыруда. Қазақстандағы қоғамдық тамақтандыру қызметінің негізгі тұтынушылары корпоративтік кəсіпорындар болып табылады, олардың үлесіне барлық тапсырыстардың 70% келеді. Мақалада сондай-ақ Қазақстандағы қоғамдық тамақтандыру нарығының ағымдағы жағдайы мен болашағы талданады, негізгі сегменттер: қоғамдық тамақтандыру қызметтері, 
корпоративтік қызмет көрсетулер жəне борттық тамақтану. Бұл саланың құқықтық реттелуі, 
сондай-ақ іс-шаралар туралы құжаттама мен жиынтық есептер қарастырылады. Нақты құжаттар мен бухгалтерлік есептерге негізделген зерттеу нəтижелерінің кəсіпорындар үшін практикалық маңызы зор. Ковид-19 пандемиясына байланысты əлеуметтік байланыстарға ішінара шектеулердің кеңеюі жəне енгізілуімен көрсетілетін қызметтердің əдістері мен түрлерін жетілдіру, сондай-ақ қоғамдық тамақтандыру саласындағы шығындарды есепке алуды оңтайландыру қажеттілігі артады. 

##plugins.themes.default.displayStats.downloads##

##plugins.themes.default.displayStats.noStats##

Жүктеулер

Жарияланды

13.05.2025

Журналдың саны

Бөлім

Статьи

Категориялар